Máme pre vás návrh na zaujímavý darček – tak trochu netradičnú kuchárku, ktorá sa zrodila zo 40-ročnej praxe jej autorky, Júlie Spustovej.

Varená a pečená história trenčianskej stolice vás prevedie kulinárskym umením naprieč storočiami a dokáže, že nielen v hradných stredovekých kuchyniach to hýrilo farbami, aj kurióznymi prísadami (čo by ste povedali napr. na drozdie jazýčky?). Môžete sa inšpirovať pri varení jedlami rímskych légií, Slovanov alebo šľachty na hradoch a kaštieľoch trenčianskej stolice, ale tiež jedlami trhov a hostincov.

Okrem toho nájdete v knihe aj povesti a príbehy z jednotlivých hradov či zaujímavosti viažuce sa k rôznym receptom a obdobiam. Samozrejme, nemôže chýbať ani hrad Beckov. Veľmi praktickou sa môže ukázať polievka chlastačka, „ktorá čím je hustejšia a dobre uležaná, tým je lepšia. Je liekom po „prebdenej“ noci a vraj obnoví stratenú silu po nemiernom požívaní alkoholu.“

Môžete si ju u nás kúpiť priamo na hrade za 27 € počas otváracích hodín a mimo nich objednať na kultura@hrad-beckov.sk alebo si ju osobne vyzdvihnúť na Obecnom úrade v Beckove.

Podporíte tak nielen autorku, ale aj hrad. Ďakujeme a dobrú chuť.